Janja Lamovšek

Jan 28, 20224 min

Skrivnostna moč Lune - kdaj in kaj?

Ženske smo hočeš-nočeš povezane z Luno.

Od nekdaj.

Samo poglej na svoj mesečni koledarček. Misliš, da je to zgolj slučaj? Ritem 28 dni? Ko začneš enkrat svet opazovati prek skritih vzorcev, se ti odstre popolnoma nov svet. In kar sem ti povedala, ni nič novega.

Naše prednice so zdravile, vrtičkale in snovale svoj svet z močjo luninih ciklov. To so bile močne ženske. Ni naključje, da so moški opazili njihovo moč in se prestrašili. Moč, ki jo ženski daje Luna, izvira iz temne globine njene biti in seva iz nje kot svetel žarek upanja za vse, ki so v njeni bližini. V preteklosti, v tistih temnih časih srednjega veka, so se moški tako zelo zbali za svojo moč, da so razglasili vse ženske, ki so poznale skrite vzorce narave in z njimi živele, za čarovnice. Vse modre in močne ženske so sistematično odstranjevali iz družbe, zmotno misleč, da bodo s tem dejanjem izničili moč Lune in moč ženske. Za en čas jim je celo uspelo. Zeliščarstvo, naravne metode zdravljenja, način zdrave pridelave hrane, zaupanje v modrost Mati Narave in njene ritme, vse je bilo sčasoma prepovedano.

Ustvarili so globoko rano, katere vpliv še danes čutimo vse pripadnice ženskega spola. Nezaupanje med ženskami. Nezaupanje do moških. Nezaupanje vase.

Ampak Luna se vrača.

Luna nas kliče.

Pred nekaj leti pa sem se spoznala še z eno močjo Lune. Luna nam pomaga pri uresničevanju, udejanjanju in snovanju boljšega in lepšega življenja. Z Luno lahko manifestiramo!

Kot ljubiteljica zakona privlačnosti, si nisem mogla kaj, da se ne bi poglobila v to tematiko. Jaz sem vendarle od nekdaj ljubila soj luninih žarkov in njena skrita moč me je vedno privlačila. In tako se je zgodilo. Ponovno sem našla svojo ljubezen do Lune. In z njo delam vsak dan!

Kar moraš vedeti je, da imajo v določenem času tvoje želje večjo verjetnost manifestacije kot v drugem. Se sprašuješ, če je to razlog, da se določene sanje še niso uresničile?

Luna ima svoj cikel. Traja okoli 28 dni in gre skozi 4 glavne faze oziroma mene. Večino časa lahko z enim pogledom v nebo uganemo, v kateri meni se Luna nahaja.

Glavne Lunine mene:

1. Mlaj ali prazna luna

2. Prvi krajec

3. Polna luna ali ščip

4. Zadnji krajec

Vsaka mena na Zemljo posreduje svojo energijo, ki jo občutimo vsi – rastline, živali in človek. Ob polni luni so ljudje preveč čustveni in raztreseni. To je zato, ker Luna vlada našim čustvom. Vse, kar potisneš globoko vase, mora enkrat priti na plan. Ob polni luni, na primer, vinar pretaka in stekleniči vino. V času rastoče lune, v mladem pravimo, se opravlja nega kisa. In še je stvari.

Zate, kot ljubiteljico manifestacij, sta pomembni samo dve meni: MLAJ in POLNA Luna.

V času mlaja je nočno nebo temno. Nikjer ni luninega obrisa. Vse je tiho, vse je mirno. To je čas setve. To je čas, ko svoje želje zasadiš v temno rodovitno zemljo in jih blagosloviš, da bodo kmalu vzniknile.

Dva tedna kasneje je čas polne Lune. Čustva so močna. Občutek razdražljivosti je na višku.

Morda se sprašuješ zakaj se nič še ni uresničilo. Vse in vsi nas motijo.

TO, draga moja, je idealen čas za odpuščanje! Samo pomisli, si v stiku s svojimi čustvi, točno veš kdo ali kaj te nervira, vse imaš pred nosom. In sama veš, da ta občutek ni prijeten. Treba ga je spustiti, se ne oklepati na nanj in ga ljubeče prepustiti Luni in Vesolju. Naj onadva opravita z njim, ker ti enostavno ne zmoreš več. Temu rečemo, da se prepustiš neznanemu. Zaupaš, da bo vse v redu.

In TO je KLJUČ do prave manifestacije. Ne pisanje želja. Ne pozitivne afirmacije. Čeprav je oboje tudi pomembno.

Odpuščanje in spuščanje je ključni, najpomembnejši del, če želiš, da se tvoje želje uresničijo.

Ali Luna na vse ljudi deluje enako? Odgovor je NE. Na katero področje tvojega življenja bo Luna vplivala je odvisno od položajev astroloških znamenj v tvojih hišah.

Kaj?

Čisto enostavno je.

Vso našo osebnost in življenje lahko razdelimo na 12 področij. Imamo svoj zunanji jaz, pa področje denarja, učenja, družine, zdravja, itn. Vsako področje pokriva določena astrološka hiša. Imamo torej 12 hiš in vsaki vlada eno astrološko znamenje. In teh je prav tako 12. Že opažaš vzorce? Vsi imamo v svoji rojstni ali natalni karti vsa znamenja. Katero znamenje imaš v svoji prvi hiši je odvisno od tega, katero znamenje se je nahajalo na vzhodni strani neba ob času tvojega rojstva. Znamenje prve hiše je tvoje podznamenje ali ascedent. Ko bereš dnevne horoskope, se velikokrat zgodi, da zate bolj drži tisti, ki je napisan za tvoje podznamenje. Preizkusi.

Na spletu najdeš veliko aplikacij, kjer ti z vnosom rojstnega datuma, ure in kraja izračunajo položaje znamenj po tvojih hišah. Preizkusi, zabavno je.

Ko manifestiramo z Luno, se zavedamo, da bo mlaj v znamenju bika vplival na tisto področje tvoje rojstne karte, kjer imaš bika. In enako velja za polno luno.

In tako vidiš imajo želje, ki so povezane s področjem, ki mu vlada bik, v času mlaja v biku večji potencial za uresničitev.

Skozi leto tako z Luno prepotuješ skozi vsa področja svojega življenja. Od področij, ki jim vlada vodnar do področij, ki jim vlada kozorog. In lahko si prepričana, da nisi ničesar izpustila. Tako to gre.

Objem,

Janja

Imaš vprašanje?

Piši mi na info@objemise.com.

Za leto 2022 sem pripravila lunarna kolesa za manifestacijo z luno za vsako podznamenje. Ponudbo si oglej na www.objemise.com/shop

    190
    1