top of page

Ženska ne more biti ženska, če moški ni moški.

Ženske smo v naši družbi zelo pomembne. Enako kot moški. Vsak od nas ima svoje darove in le skupaj smo lahko močnejši. Gre za dve popolnoma različni vrsti energije. Moška in ženska. Dan in noč. Ustvarjeni smo z nepremostljivimi razlikami, kar se kaže v odnosih med možem in ženo. A hkrati eden brez drugega ne moremo.


Moška energija je bolj usmerjena v dejanja, v moč volje. Verjame v pravila, daje pomembnost logiki in je na sploh zelo osredotočena. Je pravičniška in zaščitniška.


To je energija, ki trenutno prevladuje v našem svetu. Kar ne bi bil problem, če ne bi ta energija "dol tlačila" ali "zaničevala" vse, kar smatra šibkejše od nje - torej ženske😢.

Ženske so od nekdaj veljale za mistična bitja. Bitja, ki se pogovarjajo s temo in katerih dejanja so vse prej kot predvidljiva. Zato so se v preteklosti moški tako zelo bali žensk. Nekateri se jih še vedno. Moški logiki se upira intuitivnost ženske.


V tem svetu veljam jaz kot ženska za čudno, če se povezujem z naravo, se odločam na podlagi čustev, ne delam seznamov in ne razmišljam vedno logično. Če enkrat dobim oznako "čudna", potem nisem prejeta taka kot sem. Torej se moram pretvarjati. To pa ni v sozvočju z osebnimi energijami, kar vodi v številne duševne bolezni tako značilne za ženske.

Ženska pooseblja vse nasprotno. Ženska energija simbolizira srce in dušo. Plodnost in destruktivnost. Kreativnost in nelogičnost. Kar poglej matere! Večina se odloča na podlagi čustev in ne razuma, to pa jezi moške. Ampak oboje je potrebno.

Ko pride moj mož domov, ga pričakam z nasmehom in z objemom. In je vesel. Večkrat mi reče, da se počuti kot bi mu vso breme službe padlo z ramen. To je ženska energija. To je tolažba in sočutje.

Običajno, ni pa nujno, imajo moški več moške in ženske več ženske energije. Ker pa smo morale ženske skriti svoja čustva, da lahko preživimo v svetu dominantne moške energije, smo svojo moč zatrle v premoč moške. Svoj pravi obraz zmoremo pokazati le doma, če je seveda mož dovolj moža, da ne prizadene ženske.

Vse preveč se dogaja, da ženske na vodilnih položajih prevzamejo vedenje moških. To ni prava smer ženske emancipacije.


Ženske moramo sprejeti svojo žensko plat. Zaradi nje nismo šibke, ampak močnejše. In to bi morale vedeti me in naši moški.


Ženska ne more biti ženska, če moški ni moški😍. Moški je zaščitnik, varuh.

Moški skrbi, da se ženska lahko prepusti svoji ranljivosti ter se ob tem počuti varno.

To je moj klic vam, ženske, da se prebudite.

In moj klic vam, moški, da nam prebujenje dopustite.

𝑂𝑏𝑗𝑒𝑚 💜 𝐽𝑎𝑛𝑗𝑎4 views0 comments

コメント


bottom of page