top of page

OTROCI IN ČAKRE: kaj lahko kot starši naredimo za zdravje svojih otrok

Updated: May 13, 2019

Energijsko telo otroka je zelo dojemljivo za energije iz okolice. Otroci so kot spužve; lahko posrkajo različne energije različnih ljudi in krajev. Teh občutkov ne razumejo in mi kot starši smo tukaj, da jim pomagamo »vpeljati se« v zemeljsko življenje.


Ob rojstvu in tja do 7-8 let je otrok izredno povezan z duhovnim svetom. To mu omogočajo odprte višje čakre, zlasti tretje oko (šesta čakra) na sredini čela. Pravzaprav se te povezave niso nikoli prekinile. Dejansko živijo v tukajšnjem zemeljskem življenju in v spiritualnem svetu hkrati.


Za otroke je zato zelo pomembno, da so ozemljeni. Skrb za ozemljitev je na strani korenske ali prve čakre. Ta se nahaja ob trtici, tik ob začetku hrbtenice. Če čakra dobro deluje, potem otrok čuti pripadnost družini, počuti se varno in ni ga strah.


Za otroke bi bilo idealno, če bi prvih 5 ali vsaj 3 leta preživeli doma s starši. Žal v tem modernem svetu, kjer v večini družin oba starša služita kruh, to ni mogoče. Velikokrat je zaposlitev vezana tudi na potovanja. Še ena stvar, ki ni dobra za otroka, četudi se morda ne strinjate.


Otrok v zgodnjem obdobju potrebuje stabilnost, mora »pognati korenine«, zato vsako potovanje za daljše obdobje moti delovanje prve čakre.


Prva stvar, ki jo lahko naredimo je, da poskrbimo, da smo MI kot starši dobro ozemljeni. Otrok zazna mirnost in čustveno stabilnost v staršu in v njem poišče svojo oporo. Dovolj je že redno objemanje. Sama prisegam na 4-8 objemov na dan.


Druga stvar je gibanje v NARAVI. Otroku in sebi privoščite pristno doživljanje narave. Pustite jim, da primejo listje, pobožajo travo, nabirajo kamenčke, objemajo drevesa itd. Sama sem izkusila poporodno depresijo in vem, da sprehodi z vozičkom koristijo bolj mami kot dojenčku.

Umirjena in stabilna mama = umirjen in zdrav dojenček


Ko je bil moj srednji sin star okoli 3 leta, so ga večkrat tlačile nočne more. In bilo je res grozno. Zbudil se je sredi noči, v kričanju. Oči so bile usmerjene k meni, kot da me gleda, a videl me ni. Gledal je skozi mene. Nemalokrat sem ga skušala zbuditi, a je tepel vse naokoli, grizel, kričal in da niti ne omenjam, zbudil še druga dva otroka in verjetno več kot polovico bloka.


Ko zdaj gledam nazaj, si želim, da bi vedela to, kar vem zdaj. Otroci imajo preveč aktivno tretje oko (šesta čakra) in se ne morejo pomiriti, ker živijo malo tu malo tam. Kdo ve, kaj vse vidijo! Kdo ve, kaj vse zaznavajo! Kar lahko naredimo je, da malo zapremo to čakro in jim pomagamo, da se umirijo.


Otroka v takšen pol spečem stanju najprej objamemo in ga nežno mirimo »šššššš šššššš«. Začutil bo prisotnost močnejše energije in počasi se bo začel počutiti bolj varno. Ko se otrok dovolj umiri, ga pričnemo gladiti s palcem po sredini čela od zgoraj navzdol do korena nosa.

Glajenje čela je skoraj prastara metoda uspavanja dojenčkov. Meni jo je zaupala modra soseda Danica, zdaj že pokojna, ob rojstvu prvorojenca. Ampak deluje tudi na večjih otrocih.

Kot starši želimo svojim otrokom najboljše. Ampak tukaj res ne morem dovolj poudariti kako pomembno je, da starši skrbimo zase in za svoje energetsko telo. To je skorajda največ kar lahko naredimo za svoje otroke. Tudi na letalu, ko se spustijo kisikove maske, svetujejo, da si maske najprej nataknejo starši in potem poskrbijo še za svoje otroke. Razmislite.


Če bi želeli več informacij o delovanju vaše prve čakre in polnjenju z energijo, mi pišite (info@objemise.com) ali me pokličite (041 905 126).

50 views0 comments

Comentários


bottom of page