top of page

Uresničevanje želja z močjo mlade lune - 7 korakov do sanj (3.del)

Naj dogodek meseca: MLAJ!


Ritual, kot ga izvajam jaz, ni zrasel na mojem zelniku. Je del dediščine naših prednikov, predvsem žensk. V plemenih so običajno bile ženske tiste, ki so bile zdravilke, šamanke in prerokovalke prihodnosti. Vsak mesec se s tem ritualom poklanjamo vsem, ki so po tej poti že stopali.


Še preden začnemo, nekaj malega o mlaju. Mlaj je trenutek, ko so na navidezni ravnini poravnani Sonce, Zemlja in Luna. Zemlja v celoti zakriva Luno, zato je svetloba Sonca ne doseže. Luna ostane temna. Ta trenutek traja kratek čas. V luninih koledarjeh najdeš vse podrobnosti in točen čas dogodka za vsak mesec. Luna tako vstopi v cikel rasti, ki se bo končal čez približno 14 dni s polno luno.


Če smo že pikolovski, potem je res najboljši čas za pošiljanje želja v času, ko Luna vstopi v cikel rasti. Najbolje je, da z ritualom počakamo na čas takoj po mlaju, pa tja do največ 3 dni po njem.





1. korak: PRIPRAVA OLTARJA


Oltar ni treba, da je kaj posebnega. Jaz vzamem joga blazino in lep prt. Nanj dam svečko, kot element ognja, sveženj suhega žajblja kot kadilo (zrak), pest soli (zemlja) in skodelico vode (voda).

To je tvoj prostor. Uredi si ga kot si želiš. Daj duška svoji ustvarjalnosti. Lahko uporabiš storže, slike boginj, školjke, peresa, slike ljubljenih ljudi,…


Ne pozabi pri sebi imeti tudi seznam 5- 10 želja. Če ga še nimaš, ga najdeš tukaj.


2. korak: UMIRITEV DUHA


Svetujem ti, da si na YouTubu poiščeš kakšno sproščujočo glasbo, se udobno namestiš (leže ali sede) in zapreš oči.

Osredotoči se na dihanje. Tukaj ni pravil. Da se boš lažje umirila, lahko uporabiš eno od dihalnih tehnik.

  • Vdih do 9, izdih do 9 (9x)

  • Vdih do 4, zadrži do 4, izdih do 4 (ni časovne omejitve)

  • Sproščeno dihanje, pozornost usmerjena na telesne dele in potuje od nožnih prstov do glave.


3. korak: VIZUALIZACIJA


Vzemi svoj seznam želja.

Začni s prvo željo na seznamu ali s tisto, ki te najbolj pritegne. Zapri oči in si poskušaj predstavljati, kot da to, kar si želiš, že imaš. Res se potrudi, da v celem telesu občutiš zadovoljstvo. To je ena najpomembnejših stvari. Poskusi zdržati vsaj 1 min.

Nadaljuj z naslednjimi željami.


Če se ti želje prekrivajo, jih poskusi vključiti v eno vizualizacijo. To ni test. Ne moreš narediti narobe. Samo, če ne poskusiš lahko izgubiš.


Kaj, če si ne moreš predstavljati želje?

Morda še nisi pripravljen na prihod želje. Splača se preveriti ali za nezmožnostjo vizualizacije želje stojijo kakšna omejujoča prepričanja. Npr. nisem vredna, ne verjamem, kaj bodo pa drugi rekli,…


Kako dolgo naj izvajam vizualizacijo?

Vsaj 10 min za 10 želja. Če ti uspe več, super. Pomembno je samo, da željo res občutiš. Občutki so vse!


4. korak: ZAHVALI SE


Tako, naše prošnje so uslišane, samo prispele še niso. Dokler se prva znamenja uresničenih želja ne pojavijo v našem življenju, moramo živeti in čutiti, kot da so že tu. Vesolje si ne more pomagati. Če je tvoja vibracija usklajena z željo, bo želja prišla. Čas je le relativna stvar.


S svojimi besedami se zahvali Vesolju, svojim angelom, vodnikom ali višjemu duhu. Ne razmišljaš preveč. Samo začuti in pošlji.


5. korak: NAREDI PLAN


Želja ostane samo želja, če na njej ne ukrepaš.

Pomisli, kaj lahko storiš že takoj, da pokažeš Vesolju svojo zagretost in potrdiš, da je ta želja pot na katero želiš stopiti?


Naredi si plan.


Kaj lahko naredim v naslednjih 24h?

V naslednjem tednu?

V naslednjih 30 dneh?


Naredi nekaj, kar veš, da lahko storiš. Nekaj lahkega. Ne zadajaj si preveč težkih nalog. Samo volja te bo minila in odnehala boš še pred naslednjo polno luno.

Ko imaš plan, si ustvari svojo afirmacijo. Svoj pozitivni in spodbudni stavek, ki te bo opominjal, da je tvoja želja na poti. Napiši jo v sedanjiku, kot da se je želja že uresničila.


Primeri:

Jeeej, živim v prečudoviti hiši, tako sem srečna!

Presrečna sem, da imam službo, ki mi daje smisel!

Hvala ti, Vesolje, za čudovitega fanta, ki me ljubi tako močno kot jaz njega!

V svoji koži se počutim fantastično, vsako oblačilo mi pristaja!


Afirmacijo si napiši na listek in ga hrani tako, da se boš čim večkrat spomnila na svojo željo. Ne pozabi, čustva so tista, ki željam dajejo zagon.


6. korak: SPUSTI NAVEZANOST NA ŽELJO


Lepo je, če se nam želje uresničijo, a nič ni narobe, če se ne. Vesolja ne moremo preslepiti. Če verjameš, res verjameš, da je želja že na poti, bo tvoja energija čisto drugačna kot od nekoga, ki se bo vsakodnevno spraševal, opazoval in nestrpno pričakoval uresničitev.


Spusti svojo navezanost na željo. Če se bo uresničila, prav. Tvoja sreča ni odvisna od te želje. Sreča je notranji občutek. Mi smo tisti, ki jo pripenjamo stvarem ali dogodkom in to vodi v pričakovanje in pogosto v razočaranje. S tabo ni nič narobe, če se želja ne uresniči. S tem ti Vesolje NE sporoča, da želje nisi vredna. Sporoča ti, da moraš želje prilagoditi in nadaljevati.


Na koncu rituala globoko vdihni in iz srca vzklikni:


Naj se želja uresniči v dobro vseh nas ali pa sploh ne!

Naj se zgodi, kar se mora zgoditi.

In tako naj bo!


7. korak: NE POZABI NA 3 TOČKE


Energija mlaja oz. mlade Lune deluje cel mesec, zato le izkoristi njeno podporo. Ne pozabi, da kadar boš v situaciji, ko boš morala sprejeti odločitve, se čim večkrat odloči za pot v smeri svoje želje.

Če se držiš tega, ne moreš zgrešiti.



Dan 3_ RITUAL MLAJA
.pdf
Download PDF • 298KB

Objem,

Janja


45 views0 comments
bottom of page