top of page

Univerzalna življenjska energija

REIKI

Samo danes ne skrbi.

Samo danes se ne jezi.

Spoštuj svoje starše, učitelje in starejše.

Živi pošteno.

Bodi hvaležen za vse, kar prinaša življenje.

(Dr. Mikao Usui)

Te zanima več?

Reiki je ena starejših oblik zdravljenja z energijo. Izvira iz budizma, vendar ni opredeljen kot verstvo. 

Japonski budistični menihi so reiki uporabljali v svojih ritualih, zlasti med molitvijo za namen samoozdravitve.  Dr. Mikao Usui, japonski zdravnik iz 19. stoletja, naj bi bil profesor teologije na Univerzi Doshina. Ena od zgodb pravi, da so profesorja na podelitvi diplom vprašali "kako je Jezus lahko zdravil?" Ker Dr Usui ni mogel podati pravega odgovora, je zapustil svoje mesto profesorja in se odpravil poiskati odgovor.

Med svojimi popotovanji po Ameriki in Japonski, se je naučil sanskrtskega jezika in tako začel brati originalne zapise o japonskem budizmu. Med spisi je našel opis oziroma formulo za ozdravitev, napisano v simbolnem jeziku. Do takrat so tudi že menihi izgubili vso znanje o simbolih, zato je Mikao šel v globoko meditacijo, da bi od Vira dobil informacijo o uporabi simbolov.  Njegovo znanje še danes uporabljamo med izvajanjem reikija.

Primarno je bil reiki namenjen samo-ozdravljenju, in sicer kot sistem polaganja rok, med katerim se spreminja pretok življenjske energije (či). 

 

Meni najljubša je razlaga reikija kot Univerzalne življenjske energije.

Ta energija je vse okoli nas.  

Je neomejena.

Vedno v gibanju.

Vedno spremenljiva.

Univerzalna življenjska energija se pretaka v nas in skozi nas, neprestano. Ne moremo je videti, lahko pa jo občutimo. Če gremo korak dlje - s to energijo smo VSI POVEZANI.

Izvajalec reikija ni nič drugega kot prenosni kanal za vseživljenjsko energijo, ki jo z mislimi usmerja do prejemnika. Moja učiteljica/mentorica Barbara Mihelčič je to opisala kot zbiranje sončnih žarkov na leči (darovalec) in prenos skoncentrirane energije na papir (prejemnik). 

Skrb, da bi šlo kaj narobe je odveč. Reiki je inteligentna energija. Gre v prejemnika in stori kar je potrebno za ozdravitev ali za njegovo najvišje dobro.  Običajno energija v prejemnika vstopa prek rok reikista, vendar izkušeni reikist za posredovanje energije rok niti ne potrebuje.

Reiki, kot univerzalna življenjska energija, ni omejen na prostor in čas. Zato se lahko reiki izvede tudi na daljavo, in sicer za vse in vsakokogar, ter kjerkoli v času in prostoru (pretekli, sedanji, prihodnji dogodki). 

PRIMERI UPORABE:

  • OMILJENJE BOLEČIN (fizične ali čustvene narave)

  • POSPEŠEVANJE CELJENJA RAN

  • STRAH PRED PRIHAJAJOČIMI DOGODKI (izpit, razgovor za službo, družinsko srečanje, poroka)

  • TEŽAVE PRI ODPUŠČANJU (sebi ali drugim)

  • in še in še ... možnosti uporabe so neomejene!

Buddha Statue
bottom of page