top of page

Uresničevanje želja z močjo mlaja - sprejmi svojo temo (2. del)

Zakon privlačnosti deluje, zato se tudi imenuje zakon.


Ampak, ni tako preprosto. Če želiš, da zakon deluje v tvojo korist, potem se moraš zavedati, da je tvoja energija tista, ki usmerja zakon. Višja kot je tvoja vibracija, hitreje se ti sanje uresničujejo.


Kako to doseči?

Začeti moramo pri sebi. Kako so tvoje misli, besede in dejanja usklajena?


Z besedami in dejanji lahko marsikaj prikrijemo. Rečemo nekaj, kar čutimo, da ni res. Naredimo nekaj, za kar mislimo, da drugi hočejo od nas. A Vesolju čustev ne moremo prikriti. Ta čustva vibrirajo z določeno frekvenco in to zaznava Vesolje. Bolj kot je želja v skladu z našo vibracijo, večja je verjetnost, da se bo uresničila.


Torej, četudi si vsak dan govoriš, da si najboljši, če tega dejansko ne verjameš in ni del tvoje vibracije, potem boš moral več delati na svoji želji.


Govorim o glasu, ki se oglaša v naši glavi in ga sploh ne slišimo več. Ta glas nam vsak trenutek govori in razlaga svet okoli nas. Ampak mi ga ne slišimo več, ker smo tako navajeni na njegovo prisotnost. Zmotno mislimo, da ta glas smo mi. Da je to naša identiteta. Spremeniti besede, ki si jih govorimo, je zagotovo eden največjih izzivov. Ker s tem posegamo na področje naše identitete, se v boju proti spremembam oglasi naš ego. Ta nas želi zaščititi. Vse, kar je novo, je slabo.


Da bi uresničili svoje želje, sploh tiste največje, je ena prvih nalog spremeniti vibracijo. Spremeniti moramo besede, ki si jih govorimo.

To ni tako preprosto. Prvi korak je prepoznavanje teh besed, drugi sprejemanje in tretji spreminjanje.


Krščanska vera pravi, da smo ljudje nepopolni. In res, če pomislim na svoje otroštvo, mi je vedno nekaj manjkalo. Vsaj tako so mi govorili ljudje. Nikoli nisem bila dovolj dobra, dovolj spretna, dovolj prijazna, nikoli popolna. In ti dogodki so postali moj glas v glavi. Ko kot odrasla oseba nekaj naredim, najprej zaslišim glas, ki mi pravi, da nisem dovolj dobro naredila. Po toliko letih dela na sebi, ga slišim, ampak ne verjamem več, da je to moja identiteta. Ta glas nisem jaz.


Pot do občutka in zavedanja, da smo celi, nepokvarjeni in dovolj, vodi prek močvirja vseh naših glasov v glavi. Sprejeti sebe skupaj z vsemi lastnostmi, ki jih smatramo kot negativne, je kot bi se združila tema s svetlobo. In postanemo popolni.


Delovni list najdeš na dnu objave.





1. korak: SPOZNAJ SE S SVOJO TEMO.

Na list papirja zapiši vse svoje lastnosti, ki jih smatraš kot negativne.

Kaj ti ni všeč na sebi?

Si ljubosumna, jezna, neprijazna, škodoželjna, manipulativna, hinavska, nesigurna vase, lena, strahopetna, uporniška, neiskrena, zlobna?


Če si kot večina ljudi, boš poskušala zanikati svojo temno stran. Ali poiskati razloge, zakaj to ne drži.


Običajno so lastnosti, ki nas motijo na drugih ljudeh, del naših potlačenih, podzavestnih lastnosti, ki jih nočemo sprejeti kot del sebe. Skrivamo jih. Bognedaj, da bi drugi to videli! Resnica pa je, da imamo vsi te lastnosti. Najbrž ne misliš, da si tako posebna, da si lahko npr. jezo in neprijaznost lastiš. Vsi to imamo. Kar nas dela različne, so izkušnje, ki jih ob teh lastnostih doživljamo.


Če imaš težave s prepoznavanjem svoje teme, se ozri okoli sebe. Zagotovo so ob tebi ljudje, ki te nervirajo ali vzbujajo neprijetne občutke. Ti ljudje so tvoji učitelji. Lahko bi rekli, da če nekaj »slabega« prepoznaš v drugih, to prepoznaš zato, ker imaš to že v sebi. Zaradi njih imaš priložnost, da bolje spoznaš sebe.


Naj bom iskrena, to je delo za celo življenje. A naj te to ne odvrne od dela. Čas tako ali tako gre. Izkoristi ga vsaj deloma za izpolnjevanje sebe. In ne pozabi, da boš s tem delom hitreje uresničevala svoje želje.


Nihče ni rekel, da je to delo lahko. Ampak, če ti uspe pobrskati po bolečih spominih in preživeti, si na dobri poti, da postaneš celovita.


2. korak: SPREJMI SVOJO TEMO

Zdaj ko imaš seznam, želim, da si za vsako lastnost izrečeš naslednje besede:

Odpuščam ti.

Oprosti mi.

Ljubim te.


Reci, kot da resno misliš. Reci, kot da tolažiš majhnega otroka, ki joče.

Objemi svojo nepopolnost. Ta je kot težaven otrok, a vse, kar si želi je topel objem.


3. korak: PREPUSTI SVOJO BOLEČINO VESOLJU

Seznam ljubeče prepogni.

Pripravi si ognjevarno posodo ali ritual izvedi ob kuhinjskem koritu.

Nad prižgano svečo zažgi papirček.

Opazuj ogenj in začuti, kako Vesolje nase prevzema tvoje skrbi in tvojo temo.

Na koncu ne pozabi dobro pogasiti.



Tako, za danes naj bode dovolj.

To je delo. Ne pozabi dovolj piti in počivati.


Objem,

Janja

Dan 2_ Sprejmi svojo temo
.pdf
Download PDF • 257KB

bottom of page