top of page

Smisel in duhovni pomen COVID-19: POVEZANOST IN ENOTNOST

Za vse, ki slutite, da smo v obdobju, ko se dogaja nekaj pomembnega in iščete smisel v vsem tem, ta članek je za vas. Sporočilo je k meni prišlo od duhovne učiteljice Katy Bray.


V luči dogodkov zadnjih tednov, ko so nam tako rekoč kratene pravice, ko je omejena naša svoboda gibanja, ko se soočamo s situacijo kot nikoli poprej, se sprašujemo čemu je to sploh potrebno. Ali obstaja nek višji cilj in namen?


Zagotovo je cilj zaščita ranljivih skupin. Zagotovo je cilj zajezitev širjenja virusa.


A še nikoli ni bilo tako pomembno kot sedaj, da vsi stopimo skupaj, čeprav – ironično, smo fizično ločeni. In še nikoli ni imel posameznik tako velikega vpliva na potek dogodkov. S tem mislim vlogo, ki jo ima en sam človek na širjenje virusa, sploh če ne ve, da je okužen.


Zdi se, da se moramo soočiti z odgovornostjo, ki jo prinašajo naša dejanja, zdaj bolj kot kdaj koli prej. Če ne boš spoštoval ukrepov, lahko dejansko odločaš o življenju ali smrti sočloveka.


Energijsko gledano dogodki niso nepričakovani. Kot je določena pot pretoka energij skozi človeško telo, ima takšno pot tudi Zemlja. In mi smo del nje.


Da začnem na začetku. Energijsko telo ljudi je sestavljeno iz čaker oziroma energijskih vrtincev. Čakre med drugim določajo kako mi, kot posamezniki, delujemo v tem svetu.

Vsaka čakra ima svojo energijo, svojo frekvenco, svojo barvo, svoj zvok in vsaka vpliva na en del našega fizičnega in duhovnega življenja na Zemlji. Določajo našo realnost in določajo svet, v katerega se rodimo ter njegove okoliščine. Da boste lažje sledili zgodbi je dovolj, da veste, da je sedem čaker porazdeljenih vzdolž hrbtenice.


Kako teče energija skozi telo?

Energija Zemlje priteka v naše telo skozi prvo čakro, ki se nahaja v okolici trtice, in teče navzgor skozi drugo (rodila, spolni organi), tretjo (prebavila, slinavka), četrto (srce), peto (grlo), šesto (tretje oko med obrvmi) ter ven skozi sedmo čakro (teme na glavi).

Energija Vesolja teče v telo v drugi smeri, torej po hrbtenici navzdol od 7. proti 1. čakri.


Če si predstavljate, smo na Zemljo pripeti tako od spodaj kot od zgoraj. En del skrbi za naš fizični obstoj (Zemeljska energija), drug pa za naš duhovni razvoj (Vesoljna, božanska energija).


Ko Zemeljska energija steče skozi 7. čakro na vrhu glave, zaokroži nazaj do 1. čakre in ponovi svojo pot.


Če za hip pozabimo, da je Zemlja planet in si jo raje predstavljamo kot živo bitje, potem je razumljivo, da se tudi Zemlja razvija in ima svoje čakre skozi katere teče energija. Na eni strani imamo nas, kot posameznike, s čakrami in pretokom energije skozi njih, po drugi strani pa nas obdaja še Zemljina energija in pretok energije skozi njene čakre. Za razliko od našega pretoka, potuje energija Zemlje skozi čakre precej počasneje.


Kako vemo skozi katero čakro se pretaka Zemljina energija?

Ker smo del Zemlje, se ne moremo skriti njenemu vplivu na nas. Odločitve, ki jih sprejemajo ljudje v svetovnem vrhu, delno spodbuja ali zavira Zemljina energija.


V začetku 40-ih in 50-ih let prejšnjega stoletja je Zemljina energija tekla skozi prvo čakro. Prvo ali korensko čakro zaznamuje PREŽIVETJE. Takrat se je končala 2. svetovna vojna, ljudje so morali na novo postaviti svet, ključno je bilo vprašanje preživetja ob opustošenju, ki ga je prinesla vojna.


V 60-ih in 70-ih letih je vladala LJUBEZEN, energija 2. čakre. Ljudje so se v tistem času predajali raznim opojnim substancam, iskali užitek, raziskovali meje dovoljenega.


V 80-ih in 90-ih letih je nastopil čas EGA, energija 3. čakre. To je bil čas po recesiji, ko so ljudje na veliko gradili hiše, na veliko jemali kredite, vse je bilo veliko. Opaziti je bilo veliko pogoltnosti med ljudmi. Zaradi pogoltnosti se je Slovenija tudi odcepila od Jugoslavije (Ali pa so bili pogoltni naši? Ne obsojam. Kar je bilo, je moralo biti).


Konec 90-ih in na prelomu stoletja so se začele stvari umirjati. Začenjali smo se spraševati: Kdo sem? In z nastopom novega tisočletja je bilo SOČUTJE (4. čakra) še bolj izraženo. V Sloveniji je postal predsednik postal dr. Janez Drnovšek, ki so ga mnogi kritizirali, da je premehek. Bil je sočuten človek, ki nam je pokazal kako naj bi živeli. Pokazal, da imamo možnost izbire (5. čakra).


V letih od 2000 do 2010 smo se začeli zavedati, da imamo IZBIRO (5. čakra). Lahko se odločimo kdo bodo. Ljudje so začeli izražati svoja mnenja, kar je omogočala tudi tehnologija. Bilo je veliko demonstracij, po drugi strani pa so se ljudje začenjali zavedati okolja, v katerem živijo in kako lahko vsak pripomore k čistosti narave (npr. ločevanje smeti, akcije pobiranja smeti).


V letih od 2010 do 2020 se je energija prevešala iz 5. čakre v 6. Opažen je bil velik val nastanka samostojnih podjetnikov. Ljudje so ugotovili, da lahko tudi sami ustvarjajo svoja delovna mesta in počnejo to, kar jih veseli.

Na prehodu v 6. čakro je bil za mnoge pogled na svet dualističen (NAŠE ZAZNAVANJE).

Ali je črno ali belo. Veliko je bilo obsojanja, povečan občutek razdvojevanja in na sploh smo se začeli spraševati, kaj je sploh bistvo življenja. Mnogi so se počutili izgubljene. In ne pozabimo na begunski val in polemike, ki je sledila. Cela Evropa je bila razdvojena v svojem mnenju kaj narediti z vsemi begunci. Izpostavljena so bila tudi vprašanja podnebnih sprememb. Eni so jih zaznavali kot grožnjo, drugi so dejstva zanikali (metanje peska v oči je domena 6. čakre - iluzije).


In zdaj leta 2020?

Na prehodu v novo desetletje, nas je zaznamovala pandemija virusa, ki se imenuje korona, po špansko krona in simbolizira vstop energije v 7. čakro, imenovano tudi kronska čakra.


V tem času smo spodbujeni, da se povežemo z Virom (Bog, Božanska energija, Angeli,…), da se povežemo drug z drugim. V tem času bomo spoznali, da smo vsi eno. Kar narediš drugemu, si naredil tudi meni.


Svet, kot ga poznamo se bo spremenil. Čeprav se začenjamo zavedati, da smo vsi v enaki situaciji, da smo povezani, se meje med državami zapirajo. Paradoksalno. A nikoli prej si nismo stali ob strani bolj kot sedaj.


Trenutna situacija nas kliče, da se zavemo, da smo vsi eno. Imeti moramo sočutje, predvsem do tistih, ki jih je strah. Vsi igramo pomembno vlogo.


Kako dolgo bo trajalo?

Energija se dolgo zadržuje v 1. čakri in potem pospešuje potovanje skozi vsako čakro. V 7. čakri se ne bo zadržala celo desetletje. A pripravite se, saj bo »kriza« še nekaj časa trajala.


Kaj sledi?

Ponovno obdobje 1. čakre: PREŽIVETJE.

A zdaj bomo šli skozi to energijo čakre z višjo zavestjo.

Ne bo kot po koncu 2. Svetovne vojne. Sedaj bomo drugače gledali na svet.

To bo čas ponovnega rojstva.

Novih razumevanj.

43 views0 comments
bottom of page